Sunday, June 26, 2011

Geranium 2 med Sofie og René

For et par måneder siden blev vi inviteret ud og spise af Sofie og René. Endelig kom dagen hvor vi skulle afsted. De havde ikke fortalt os hvor vi skulle hen, og vi fik det ikke at vide før vi stod foran døren til elevatoren på 8 sal.
Først en drink på en lille bar på Århusgade, derefter 10-12 retter på Geranium2. WOW... Det var en mindst lige så god oplevelse som sidste gang vi spiste på Geranium bare i Kongens have. Jeg er imponeret over hvor højt niveauet er, og hvor lækkert der er i Parkens nye lokaler. Her følger en step by step gennemgang af menuen set igennem mine (Jens) øjne.

Indgangen til Geranium. Her er vi lige blevet klar over hvor vi skulle spise... OPTUR! faktisk helt til 8. sal.

Vi kom inden for og blev sat ned i loungen med snacks og pøjs. LOVE IT!

Agurk med blomst og gedeost. Skide skøn mundfuld.

Rødbeder med æblecidergelé.

Gulerødder og havtorn. Sprød dehydreret gulerodsskal med fyld af havtorn og gulerodspure. Fræk sag.

Kartoffelchip med tang... Transparent. Ligsom glas... Smagte angiveligt som Kims... Godt lavet.

Knivmuslinger. med spiselige skaller. Inden i var der en tartar med musling, og noget crem halløj og ramsløg. Læks.

Dip...

Første ret ved bordet... Grønne jordbær og fjordrejer med skovmærke. Geraniums svar på en rejecocktail i guess...
Fin lille ret. 2 mundfulde.


Det er skide syndt for Tomat, skinke og citron med aromatiske blomster... Det var måske den smukkeste ret og så kom Rasmus ind og serverede den for bordet. Jeg kom i min iver til at spise den før jeg fik taget billede. Anyways, smagen var måske nok lidt for domineret af citronolien, for man lagde ikke rigtigt mærke til tomaten som var repræsenteret i form af en klaret juice. anrettet oven på en skive skinkegelé... But why...? Forstod ikke rigtigt denne ret. Tomat"suppen" var god men skrøbelig, skinkegelé for sært og lidt sådan det der, der sidder i dåsen fra "Jaka"bov... Spam... Fantastisk smukke og velsmagende blomster.

Hvide asparges, rygeost, øl og jernurt.
Rigtig fin lille sommerret, med de fineste hvide asparges fra Søren Wiuf og en "Asparges Ale" fra Herslev Bryghus. Den var mere speciel end den var god, men den duftede godt nok af asparges. Godt lavet hvis den havde smagt rigtigt godt. Citronverbena holder 100%

Saltrimmet makrel med kold dild, masser af urter og peberrod. Rigtig flot ret, med nogle super seje effekter. Dilden var frosset i nitrogen og blev anrettet ved bordet. Godt show, flot ret. Lækker makrel.


Så blev det tid til en 2 trins raket i serveringer af Korn og Løg.
Den første var et dejligt lille brød på emmer og spelt. Hertil kærnemælkspisket smør med ramsløg.
Det eneste brød til middagen. Godt brød. Go smør. Mums.


Syltet løg, brændt springløg, noget brøndkarse og sådan en cremet sovs på salt vesterhavsost. Skide go. Skal lige sige at til fik vi Æblecider fra Kai Winter, Kernegården på Fejø. Ham skrev jeg rapport med for 2 uger siden på Food Architect uddannelsen.

Variationer af kartofler og ærter.
Letrøget danske ærter, fritterede kartoffeltaglitelli, cremet kartoffelsuppe, ærteskud, hvid røget pulver... Fik desværre ikke at vide hvad "pulveret" var lavet af.

Aftenens hovednummer efter min smag.
Hummer, hyldeblomst, gulerødder og engsyre. Eddermanme en flot ret. Perfekt tilberedt hummerhale, bitte små gulerødder, en gulerodsgelé, brunet smør og så den her engsyre. Nårh ja... og så et til perfektion porcheret vagtelæg under noget af alt det orange... SUPER RET! Måske den bedste jeg har fået.

Kylling med enebær, kantareller, stikkelsbær og porrestok. Med sådan en flabet skål med "kold" røg og enebærgrene. Pisse lækker kylling. Puffet, spæk og kyllingeskind, små enebærbuske.... lalalalaaaalalala.


5 Slags ost til René og jeg. 5 forskellige danske Økologiske oste med knækbrød og rabarber halløj. Lige fra brie til en rigtig god blå.

Æblebrus. En lille frisker med æblegele, og musserende æbleskum. Kom til at spise den før jeg fik taget billed...

"Grønne sager" Hvid chokolade, agurkegelé, blegselleri, kørvel og æblesorbet. Sjov kombo med selleri og hvid chokolade. God dessert. Måske lidt i show retningen.

Yogurtfromage med hybenrose/rødbede granité, rød tapioka og jordbær i rødbedesaft. Hybenrosen var lidt anonym... Som i kunne ikke smage den, men en skæg dessert hvor alle troede at der var ribs i.

Karamel og fyrnåle... til kaffen.

Rustne søm... Skinny version.

Cowboykaffe... De havde ikke espresso...! Anyways, så var kaffen udemærket.

Og alt dette til denne blændende solnedgang... Det kunne i ikke have planlagt bedre i to! Tak for en uforglemmelig aften.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

2 comments:

Enemark said...

Fed surprise... fanme godt gået af søster og svoger :-)
S

Sofie said...

De nada de nada!! :-)